Elektrische-fietsen

MAGAZIJN UITVERKOOP - TOT 50% KORTING op alle fietsen
Elektrische-fietsen

Elektrische fietsen

Het is bekend dat beweging goed is voor lijf en leden. Het voorkomt lichamelijke klachten, die bijvoorbeeld voortkomen uit een te langdurig en eentonig zittend werk. Dat niet alleen, het leidt de aandacht ook af, helpt je om lastige zaken te relativeren en zorgt voor een algemeen welbevinden.

De fiets

In ons land is de fiets populair. Dat is goed te begrijpen, ons voornamelijk vlakke land is ideaal voor de fietser. Bovendien zijn door de aanleg van vele fietspaden en fietsroutes leuke fietstochten uit te zetten. In ons drukke verkeer is de fiets ook een ideaal vervoermiddel om van huis naar school of werk en weer terug te komen. Fietsen is beter dan in de file staan, nietwaar?

Elektrische fiets ook wel E-Bikes genoemd

Zeker voor langere fietstochten is een extra steuntje in de rug wel prettig. Helaas hebben we de wind niet altijd in de rug en kan de tegenwind ook nogal stevig zijn. Gelukkig zijn daar nu de elektrische fietsen, die precies dat steuntje geven wat je nodig hebt. Een elektrische fiets noemt men ook wel E-Bikes. Niet alleen ouderen profiteren van de mogelijkheden van de elektrische fietsen, ook voor jongeren in het woon-werk-studeer-verkeer kunnen de elektrische ondersteuning goed gebruiken.  

Elektrische fiets en actieradius

Alleen als het nodig is Een elektrische fiets is geen bromfiets, de motor van elektrische fietsen werkt alleen als de gebruiker ook daadwerkelijk fietst. Dat betekent, dat een elektrische fiets zonder die trapbeweging gewoon stilstaat. De ondersteuning die de fiets biedt komt dus alleen als het nodig is.

Opladen
 
Elektrische fietsen werken met een accu. Met een volgeladen accu kun je in de meeste gevallen wel zo’n vijftig kilometer vooruit. Uiteraard is deze actieradius erg afhankelijk van zaken als topsnelheid, gewicht van de berijder, het wegdek, de weersomstandigheden en dergelijke. De accu is netjes weggewerkt en zoveel mogelijk in het ontwerp van de fiets geïntegreerd. Om te voorkomen dat je onderweg voor vervelende verrassingen komt te staan is het goed voor vertrek de accu volledig op te laden. Gelukkig zijn er steeds meer oplaadpunten, waar je de accu van je fiets onderweg kunt opladen, bijvoorbeeld in fietsenstallingen of bij grote winkelcentra.  
 
Wij raden u ten zeerste aan om bij aanschaf van een nieuwe elektrische fiets, direct een goede fietsslot aan te schaffen. Op deze manier beschermt u gelijk uw mooie elektrische fiets of elektrische bakfiets met een betrouwbare fietsslot. In ons assortiment hebben wij diverse soorten leverbaar. Op onze pagina fietsaccessoires kunt u deze op alle gemak rustig bekijken. Bekijk en vergelijk gerust deze fietsaccessoires pagina.